Är man intresserad av kläder och mode så är det lätt hänt att man ibland lägger ut lite för mycket pengar på ett par nya jeans, ett par nya skor eller varför inte ett par nya örhängen som matchar de nya skorna? Det kan ibland vara svårt att få ekonomin att gå ihop om man inte ser över och håller koll på sina inkomster respektive utgifter.

Det första du bör göra är att föra en dagbok över vilka dina fasta kostnader blir varje månad och hur mycket pengar som du får in i form av lön. På så vis kan du planera hur mycket du har råd att lägga ut på nya klädesplagg, utan att din ekonomi bli alltför lidande. Efter att du har gjort upp en månadsbudget så bör du bli mer uppmärksam på vad de olika butikerna har för erbjudanden. Du kan även hitta många bra rabatterbjudanden hos gratislandet.se. Där kan du bland annat hitta en Stayhard rabattkod som du kan använda för att shoppa nya kläder online.

Förutom att jaga rätt på erbjudanden och rabattkoder på internet och i butiker så kan du även ladda ner några smarta applikationer som tipsar dig om bra erbjudanden som finns i det område du rör dig. På så vis slipper du själv att ständigt hålla koll på vad som erbjuds och kan därmed slappna av lite granna.

När kassan börjar bli skral

Om du känner att du börjar få ont om pengar men ändå vill handla mer kläder och accessoarer så finns det några saker som du kan göra för att få mer pengar över till shopping:

  • Sälj begagnade saker – se över dina gamla kläder och skor, finns det något som du inte använder och som du kan sälja på exempelvis Tradera eller Blocket?
  • Handla på second hand – att handla på second hand har många fördelar. Dels hittar du billigare kläder och dels erbjuds du möjligheten att göra bra och unika fynd
  • Byt med dina vänner och bekanta – har du några i din närhet som bär samma storlek som du? Passa då på och anordna en klädbytardag då ni kan byta kläder och skor mellan varandra och på så vis får du snabbt tillgång till nya plagg utan att behövt betala en enda krona.