Det har de senaste åren varit otroligt trendigt med glasögon. Stora bågar, färgade bågar, runda eller fyrkanta. Och nog kan en fortfarande vandra med snygga glasögon om en så önskar men det som just nu är trendigt är det mest praktiska – det mest bekväma. Då är nog linser snäppet bättre eftersom du med linser slipper saker som att rengöra glaset, oro över att glaset ska spricka och den störning som själva bågarna ger i ditt synfält. Har du aldrig vågat testa linser? Gör det! Det må vara läskigt till en början i och med att du petar i ögonen, men det vänjer en sig snart med. På https://www.refundmonster.se/butiker/lensstore kan du hitta billiga linser att beställa hem och testa.

Linser med olika färger

Med linser kan du ju också trolla med ditt utseende, du kan byta färg på dina ögon. Om du till exempel har gröna ögon naturligt kan du enkelt välja linser av en annan färg som säg brun och det ser mycket verklighetstroget ut. Kolla bara på den bild som tv-såpa-kändisen Kylie Jenner la upp nyligen. På bilden är hennes ögon mörkt blåa istället för bruna som de vanligtvis är. Detta fick hela internet att reagera och kanske är det även därför som färgade linser återigen blivit en stor trend.

Viktigt är det dock att vara noggrann med sina linser, annars kan det bli stora konsekvenser för ögonen. En av de som upplevde problem med sina linser var Rebecca Axelsson från Falköping som en morgon vaknade med mycket värkande ögon. Anledningen till hennes problem var att hon fått en ögoninfektion som ska ha orsakats av kontaktlinserna hon använde. Som tur var fick Rebecca vård och hjälp och är nu återställd, men det finns en risk att en ögoninfektion leder till att man får ytterligare nedsatt syn eller i värsta fall att man blir blind.