Att klä sina barn är allt som oftast otroligt roligt. Det finns hur mycket fina kläder som helst och hur många tillfällen som helst för barnen att bära dem, så det är i princip bara att gå loss som förälder! Man har dock ansvar som förälder som man alltid bör ta hänsyn till, så som hur ens son eller dotter känner sig och mår i de kläderna som man har valt ut till dem. För även om de får välja själv så grundar sig allt som oftast de valen i vad man har sagt och gjort tidigare. Och att bli indirekt tvingad till att bära något är aldrig bra för någon. Att ha genus i åtanke när man klär sina barn är alltså med andra ord väldigt viktigt, något som man skrivit om på hd.se:

Även om vi tror att vi behandlar pojkar och flickor lika kliver de flesta av oss i genusfällorna ändå. Men jämställdhet handlar inte om att förbjuda tjejer att ha rosa eller killar att leka med bilar – det handlar om att ge fler alternativ.

– Ojämställdheten är osynlig för oss för att den är en så självklar del av våra liv. Men att kön är viktigt i vår kultur blir tydligt när man råkat säga fel – hon i stället för han eller tvärtom. (Läs resten av den väldigt intressanta artikeln här).

Det handlar med andra ord inte om att flickor inte får bära klänningar utan om valmöjligheterna. Ett tips är att kolla in Stylepit.se där de har massor av olika kläder för alla barn.