Att vara up to date med modet och se snygg och fräsch ut innebär också att ta hand om kroppen. Oavsett årstid utsätts huden för en stor påfrestning och kräver en hel del omvårdnad. Smörj in dig, peela, scrubba och badda! Vi har tipsen.

När man tänker på hudvård tänker de flesta av oss kanske först och främst på ansiktet. En bortglömd del tenderar tyvärr att bli fötterna. Visserligen har de flesta av oss två fötter, men de ska ändå vara hela livet. Du ska gå på dem och springa på dem och älska på dem. De finns där för dig när du behöver dem, så det är kanske dags att ge något tillbaka? Inte bara en tränga in dem i trånga skor och slita ner dem till fotknölarna på en daglig basis. Ett ljummet fotbad kan vara ett bra första steg. Häll upp vatten i en balja och snåla inte med badsaltet. Titta på dina fötter, vifta på tårna. Sträck ut dem och massera dem försiktigt. Den som verkligen vill få fossingarna att leva upp ägnar sig nu åt några övningar: spreta med tårna åt alla håll, slappna av. Upprepa  fem gånger. Försök plocka upp en penna, som en apa. Rulla på fotleden, försiktigt, åt först ena hållet, och sedan åt andra. Nu när fötterna är varma och avslappnade är det bara att gå på huden.

En rejäl fotpeeling är ofta välbehövlig. Hälens yta är hård och skrovlig av döda hudceller, och inuti uppbyggd av stora bitar brosk. Det är för att den ska kunna dämpa dina steg och avbelasta rygg och knän. Det är inte ovanligt att drabbas av problem i hälen: hälsporre drabbar många som överbelastar senan i hålfoten. Det är ofarligt men smärtsamt och avhjälps genom att dra in på löpning och promenader i fel skor. Efter peelingen är det viktigt att återfukta fötterna för att de inte ska torka ut. Fötterna blir ofta torra, och då kan allpresan vara en bra kräm som tillför fukt på djupet. En särskild fotsalva kan vara bra att använda, speciellt för den som lider av psoriasis eller andra typer av hudproblem. Se till att använda produkter som rekommenderas av läkare och vårdar ordentligt. Sen är du färdig att visa upp apostlahästarna i ett par nya skor!