Sommaren är här och många är ute efter att få de där perfekt lena och återfuktade benen. Det finns olika knep för att uppnå detta och ett lite udda sätt är att använda sig utav jordnötssmör, ett effektivt sätt för att återfukta och raka benen, men som dessvärre inte passar alla.

Det är känt att färre vill ha kroppshår på benen men det handlar också om att hålla den lena genom att peela och återfukta, och här följer ett ovanligt sådant.

Engelsk hudläkare tipsarwoman-legs-relaxation-beauty

Det är i en artikel från Nyheter24 som man kan läsa om fenomenet. Det är en engelsk hudläkare vid namn Susan Mayou som kommit ut med ett nytt tips för att få lena och vackra sommarben. Hon menar på att man kan få riktigt snygga ben genom att använda sig utav jordnötssmör som rakkräm. Hon säger bland annat att det har en bra fuktgivande effekt på benen eftersom jordnötssmör är oljigt. Men metoden ska inte vara bra för allergiker, säger hon. I praktiken låter det faktiskt rimligt, vilka är det som vågar prova?

”Även om det används som en skönhetsprodukt så kan det vara väldigt allergiframkallande”, säger Mayou.

Men inte alla håller med

Alla har dock inte höjt den engelska läkarens förslag till skyarna. En bloggare som man kan läsa om i samma artikel är föga imponerad av tipset. Hon säger att det bara blir kladdigt i badrummet av att använda jordnötssmör som rakkräm, vilket gör att det inte är värt det. Hon är helt enkelt inte lika övertygad som Mayou är över sin metod.