Att fynda mode är faktiskt inte så svårt som många verkar tro. Det finns dessutom många olika sätt att göra det på. Eftersom konkurrensen mellan modehus, varuhus, små butiker, stora kedjor och designers är stor så tvingas de alla att mer eller mindre pressa priserna för att behålla sina kunder. Förutom att jämföra priset och kolla vilka budgetvarianter av plaggen som finns på marknaden, innan man köper, så finns det dessutom andra bra sätt att hitta riktiga fynd.
 
Kvinna med shoppingpåsar
 

Skynda och fynda

Nu för tiden är det REA i butikerna otroligt ofta. Förr i tiden var det i princip bara mellandagsrea och sommarrea som existerade. Nu är det REA med bara någon månads mellanrum. Dessutom finns det alltid en REA-avdelning eller hängare i butiken även under perioder då det inte är stor REA i butikerna. Att börja med att leta fynd på dessa stänger är självklart det smartaste. Fokusera på att hitta saker du gillar på REAn istället för på de dyra avdelningarna.

På nätets alla webbutiker finns det ofta relativt stora REA-avdelningar året runt. Större utbud ökar självklart dina chanser att hitta det du söker på REAn och minskar risken att du behöver handla på de dyra avdelningarna. Förutom kläder kan man dessutom fynda smink, smycken, accessoarer, hudvård eller hårvårdsprodukter på nätet till ett lägre pris än i affärerna.

Second hand och vintage. Något som är väldigt populärt, och ekonomiskt, är att handla begagnade kläder och accessoarer. Inte nog med att det är otroligt mycket billigare att handla på second hand, det är dessutom roligt att vara unik och ha kläder och accessoarer som inte alla andra har.