Vart man än vrider och vänder på huvudet när man befinner sig på stadens gator möts ens blick av män med skägg. Men, enligt forskarna kan denna trend snart vara förbi.

Det här med skägg har blivit något av en stor modetrend de senaste åren. Det spelar ingen roll om du jobbar på bank eller om du åker skateboard, för skägg är det enda rätta. Hipsters i Brooklyn har gått så långt att de även transplanterar in skägg om det skulle vara så illa att man föddes med tugga gener för skäggväxt. Då kan man ge och ta av håret från sin kropp för att få det på det rätta stället. Men, nu är det fram med rakhyveln om du vill vara först ut med den senaste trenden. Och ska du ha en rakhyvel som du gärna vill tala om så är det till att följa denna länk: http://www.pfeilringsverige.se/rakhyvl

Det handlar om överlevnad

Inte för att du inte kommer överleva om du har kvar ditt kära skägg, men om man ska se på skägget evolutionärt så har du större chans att träffa en partner som uppskattar dig om du rakar dig och då kommer du kunna fortplanta dig och föra dina gener vidare. För vad det handlar om är att det är när vi sticker ut som vi blir mer attraktiva, och nu när nästintill alla män har skägg så gör man ett smart drag att bli vän med rakhyveln så man kan sticka ut och bli sedd. Det är vetenskapligt bevisat. Men, du kan nog ta det lugnt och få lite betänketid. För när det kommer till skägget så är det för många en kär vän och det gör man inte av sig i första taget. Men om du vågar så kommer du snart att se att folk kommer hack i häl, då kan du säga att alla härmade dig!