Nu är det slut med små clutchers och handväskor. I sommar är det stora bags, ryggsäckar och statementväskor som alla vill ha – och det finns väskor för både små och stora plånböcker att fynda bland.

detalj väska modeSugen på att införskaffa en tuff militär ryggsäck? Då är sommaren 2016 helt rätt år att göra detta. I år är nämligen det dags att säga hej då till alla minimala handväskor och clutches för att istället säga välkommen hem till de mer rymliga bagsen och ryggsäckarna, och det finns nog något för alla smaker att välja bland. Till exempel skriver modemagasinet The you way om hur vi i år gärna får låta just ryggsäckarna och rymliga shoppers ta hand om våra ägodelar, och trendigt värre är det om man dessutom gillar en väska med djuriska mönster – en kategori som även den mönstrade militärryggan passar bra inom.

Vilken väska ska man välja?

Det är en fråga som många av oss ställer och precis som man skriver i Metro Mode: en väska är ju inte bara något man kastar ner sina prylar i vind för våg utan väskan är även både kronan på verket, pricken över i:et och grädden på moset för att skapa en snygg, sammanhängande och trendig outfit. Och därför är det också viktigt att man har flera väskor att välja bland. Bara för att en sorts väska passar superbra till en outfit eller en viss look så behöver det inte betyda att väskan passar för alla tillfällen. Därför kan det vara bra att fylla upp sin arsenal med varierande väskor och för denna säsong är det de större väskorna och ryggsäckarna som gäller. Och för att hitta den väskan som passar ens plånbok kan man med fördel hitta en hel del smarta tips hos Expressen som samlat ihop en rad olika artiklar som guidar en till rätt återförsäljare – en snygg väska behöver inte vara dyr och en dyr väska behöver inte vara snygg!