Idag finns det tydliga trender inom alla områden. Oavsett om det gäller kläder, mat, träning eller inredning. Till och med inom smink finns det trender och mode. Självklart sminkar vi oss på ett sätt som passar vårt ansikte, våra färger och vår övriga stil, men trenderna finns där. Både övergripande trender och trender inom olika stilar.

Mineral Foundation och annat mineralsmink slog för några år igenom och tog stora delar av världen med storm. Vem vill inte ha ett smink som både ser snyggt ut på och dessutom är nyttigt för huden? Mineralsmink är lika täckande och ger samma fina resultat som många andra bra sminksorter gör, samtidigt som det låter huden andas och må bra.

”Men vad är egentligen mineralsmink?

–I princip är det partiklar från jorden, från berg och sten i naturen. Dessa mineraler är restprodukter från industriell brytning, som renas och sedan mals ned. Det är naturvänligt och ekonomiskt, och när makeupen tvättas av går partiklarna tillbaka till jorden, förklarar Marie Lodén, apotekare och docent i experimentell dermatologi.”

En ny trend, som inte endast gäller smink såklart, är att shoppa på nätet. Vet man bara vilka färger, artikelnummer, märken etcetera inom smink som man brukar använda så är det väldigt smidigt och bekvämt att beställa sminket online och sedan få det levererat hela vägen hem. www.corecosmetic.com är en av de bästa webbutikerna när det kommer till smink eftersom de har ett brett och bra utbud av smink och hudvård för alla typer.

Hur man sminkar sig beror ofta mycket på vilken stil man har i övrigt. Tjock eyeliner och röda läppar ser man ofta på de som gillar 50-talsstilar som rockabilly eller ”Mad Men”-stilen.  Piffar man hellre till sig med höga stilettklackar, stort fönat hår och lyxiga märkeskläder kanske man föredrar att sminka sig med mycket ögonskugga, kanske lösögonfransar eller fransförlängning och ett lager läppglans. Inom de flesta stilar finns det mer och mindre vanliga sätt att sminka sig även om man såklart får göra precis som man vill både vad gäller smink och klädstil.