När det kommer till våra skjortor så finns det många varianter av kragar att välja mellan. Och det gäller att veta skillnaden och utbudet för att det ska bli så bra som möjligt. För vet du skillnaden mellan en turndown Superior och en cut-away krage? Inte – läs vidare. 

99870-detail-of-blue-shirtGenom en ökad förståelse om våra olika plagg och när de passar bäst och hur man kan matcha olika plagg och stilar så kan man enklare skaffa sig en personlig stil där man både känner sig mer hemma och trygg, men även signalerar ut vad för typ av person man är. Och i dagens snabba samhälle är det otroligt viktigt att man vet hur man ska synas på rätt och bäst sätt. Att då få större koll på alla olika typer av kragar som finns kan vara guld värd. Och det finns inte bara två eller tre olika typer av kragar.

Button down eller Turndown

Har ni hört ordet Turndown superior? Det är iallafall en mycket klassisk krage med nästan ingen spread, perfekt för formella tillfällen och om du inte gillar slips. Vill du ha en krage som har en lång historia ska du välja en Button Down som kommer från polosporten och som många väljer att använda när det kommer till sport eller när man vill klä ner sig lite. Vill man ha en krage som lyfter hela ens outfit så är det en tabkrage man ska använda. Detta är en krage med två flikar på kragsnibbarna som man sedan fäster under en slips. Om man vill ha exempel bör man bildgoogla Daniel Craig och Skyfall. Och känner man att man shoppar för mycket kan det vara bra att läsa detta inlägg.